how to make a website for free

PRIVACY POLICY

1. INTRODUCTION

i-Stone Group Berhad. and its subsidiaries ("I-Stone Group") respect your right to privacy and we respect all personal data you provide to us. We are committed to protecting the personal data supplied by you to us. I-Stone Group is bound by the Personal Data Protection Act 2010 ("PDA Act") and all other applicable law in Malaysia in respect of privacy protection which sets out a number of principles concerning personal data and consumer protection in Malaysia.

For the purpose of this Privacy and Personal Data Protection Policy, "personal data" shall have the meaning as ascribed to it in the PDA Act which means any information in respect of commercial transactions, which:-

(a) is being processed wholly or partly by means of equipment operating automatically in response to instructions given for that purpose;

(b) is recorded with the intention that it should wholly or partly be processed by means of such equipment; or

(c) is recorded as part of a relevant filing system or with the intention that it should form part of a relevant filing system,

that relates directly or indirectly to a data subject, who is identified or identifiable from that information or from that and other information in the possession of a data user, including any sensitive personal data and expression of opinion about the data subject; but does not include any information that is processed for the purpose of a credit reporting business carried on by a credit reporting agency under the Credit Reporting Agencies Act 2010.

This Privacy and Personal Data Protection Policy is issued in both English Language and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.


2. TYPES OF PERSONAL DATA COLLECTED

During the course of your transaction and dealings with I-Stone Group, you may be requested to furnish from time to time to I-Stone Group, directly or through online forms and/or other electronic methods, your personal data, which may include your name, gender, age, marital status, date of birth, race, nationality, identity card number, passport number, visa information, correspondence address, email address, telephone contact number, occupation, income range, credit card or bank account information and/or other information relevant to the purposes listed in Paragraph 3 (a) below.

The types of personal data collected will be depending on the nature of your dealings or transaction with I-Stone Group.


3. PURPOSE OF COLLECTION

(a) I-Stone Group may collect, retain, use and otherwise process your personal data for the following purposes:-

(i) providing you with services under any business of I-Stone Group; or
(ii) processing your application or registration under any program and/or activities organized or conducted by I-Stone Group or in connection with your employment application; or
(iii) notifying you of services or products whether present or future, updates and promotions including delivery of notices and sending any advertising and/or marketing material, to you (including notices through social medias); or
(iv) sale of the products offered by I-Stone Group; or
(v) entering into any transactions, agreements or instruments in the ordinary course of business of I-Stone Group; or
(vi) discharging I-Stone Group 's contractual obligations in the ordinary course of business of CCP Group; or
(vii) collection of any payments due and payable to I-Stone Group; or
(viii) credit assessments and other background verification that may be necessary or appropriate for I-Stone Group 's business or employment purposes; or
(ix) human resource management; or
(x) discharging I-Stone Group 's duties and obligations under the Companies Act 2016 (as amended from time to time) and any other applicable law, regulation, direction and guideline applicable to I-Stone Group;
(xi) for other legitimate business activities of I-Stone Group; or
(xii) for any other purpose that is incidental or ancillary or in furtherance to the above purposes.

(b) To facilitate any of the purposes of Paragraph 3 (a) above, it is obligatory for you to supply I-Stone Group with sufficient personal data as required by I-Stone Group. If you fail to supply the personal data as required:-

(i) I-Stone Group will not be able to provide you with the necessary notices, services and/or products requested;
(ii) I-Stone Group will not be able to process your application or registration for any of the necessary services, products, programs and/or activities; and/or
(iii) I-Stone Group will not be able to enter into the necessary transaction, agreement or dealing with you or in your favour.

(c) If you do not want I-Stone Group to disclose, transfer, use or process otherwise your personal data for any of the purposes listed in Paragraph 3(a) above or if you wish to withdraw your consent in full or in part or limit the processing of your personal data, you may contact I-Stone Group in writing at the particulars set out in Paragraph 7(c) below.



4. DISCLOSURE

I-Stone Group may disclose your personal data to the following categories of third party as may be required for any of the above purposes as stipulated in Paragraph 3(a) or for other legitimate purposes:-

(a) Companies Commission of Malaysia, Bank Negara Malaysia, Official Assignee's Office of the Insolvency Department of Malaysia, any other person, body or government agency under the requirements of any applicable law or order, direction or regulation of any regulatory or appropriate authorities;
(b) any related companies and subsidiaries within I-Stone Group ;
(c) I-Stone Group's business partners and affiliates;
(d) I-Stone Group's auditors, consultants, accountants, lawyers or other financial or professional advisers including any relevant financial institutions;
(e) I-Stone Group's agents, distributors, network operations, third party service or product providers;
(g) any financial institutions, lawyers and professional advisers appointed by you;
(h) any other persons under a duty of confidentiality to I-Stone Group; and/or
(i) any other entities that I-Stone Group may think fit.


5. SECURITY POLICY

I-Stone Group shall take practical steps to safeguard your personal data against any loss, misuse, modification, unauthorized or accidental access or disclosure, alteration or destruction by having regard:

(a) to the nature of the personal data and the harm that would arise;
(b) to the place or location where the personal data is stored;
(c) to any security measures incorporated into any equipment in which the personal data is stored;
(d) to the measures taken for ensuring the reliability, integrity and competence of personnel having access to the personal data; and
(e) to the measures taken for ensuring the secure transfer of the personal data.

I-Stone Group shall ensure that any security policy developed or implemented by I-Stone Group complies with the security standard required under the PDA Act and any applicable law that may from time to time be in force.

It may be necessary to transfer your personal data to other entities or service providers located in countries outside Malaysia. This may happen where I-Stone Group’s servers or suppliers and service providers are based outside Malaysia or where you use the services from countries outside Malaysia. In these instances I-Stone Group will take steps to ensure that your privacy rights are respected in accordance with this Privacy and Personal Data Protection Policy.


6. DURATION OF RETENTION

I-Stone Group will retain any personal data supplied by you as long as the purpose it was collected for remains valid or otherwise permitted by any applicable law that may from time to time be in force

If any personal data is no longer required for the purpose for which it was processed, I-Stone Group shall take all reasonable steps to ensure that it is destroyed or permanently deleted.


7. RIGHT OF ACCESS AND CORRECTION

Under the PDA Act, you have the right of access to your personal data held by I-Stone Group upon payment of a prescribed fee as per the Personal Data Protection (Fees) Regulation 2013.

If you know that your personal data held by I-Stone Group is inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date, you may make a data correction request in writing to I-Stone Group. You may submit your written request or any inquiries in writing to I-Stone Group at the following address:


Attention : Compliance Manager
Address : 12-2, Jalan Persiaran Teknologi,
Taman Teknologi Johor, 81400 Senai, Johor
Email : legal@i-stone.com.my
Telephone No. : +6075955545
Facsimile No. : +6075955543



BY PROVIDING YOUR PERSONAL DATA TO I-STONE GROUP, YOU HEREBY AGREE THAT I-STONE GROUP SHALL PROCESS YOUR PERSONAL DATA IN ACCORDANCE WITH ALL OF THE FOREGOING



1. PENGENALAN

Kami, I-Stone Group Berhad yang juga merangkumi kumpulan syarikat-syarikat kami ("Kumpulan I-STONE") menghormati hak privasi anda dan kami menghormati semua data peribadi yang anda berikan kepada kami. Kumpulan I-Stone bertekad untuk melindungi data peribadi yang dibekalkan oleh anda kepada Kumpulan I-STONE. Kumpulan I-STONE tertakluk dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta PDP") dan semua undang-undang yang terpakai di Malaysia berkenaan dengan perlindungan privasi yang menetapkan beberapa prinsip berkaitan data peribadi dan perlindungan pengguna di Malaysia.

Bagi tujuan Dasar Privasi dan Perlindungan Data Peribadi ini, "data peribadi" mempunyai makna yang sama sepertimana yang terkandung di dalam Akta PDP tersebut iaitu apa-apa maklumat yang berkenaan dengan transaksi komersial yang:-

(a) sedang diproses secara keseluruhannya atau sebahagiannya melalui kelengkapan yang dikendalikan secara automatik sebagai tindak balas kepada arahan yang diberikan bagi maksud itu

(b) direkodkan dengan niat bahawa ia sepatutnya diproses secara keseluruhannya atau sebahagiannya melalui kelengkapan itu; atau

(c) direkodkan sebagai sebahagian daripada system pemfailan yang berkaitan atau dengan niat bahawa ia sepatutnya menjadi sebahagian daripada system pemfailan yang berkaitan

yang berhubungan secara langsung atau tidak langsung dengan seorang subjek data, yang dikenal pasti atau boleh dikenal pasti daripada maklumat itu atau daripada maklumat itu dan maklumat lain dalam milikan seorang pengguna data, termasuk apa-apa data peribadi sensitive dan penyataan pendapat tentang subjek data itu; tetapi tidak termasuk apa-apa maklumat yang diproses bagi maksud suatu perniagaan pelaporan kredit dijalankan oleh sesuatu agensi pelaporan kredit di bawah Akta Agensi Pelaporan Kredit 2010

Dasar Privasi dan Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan dalam Bahasa Kebangsaan dan Bahasa Inggeris. Sekiranya berlaku apa-apa percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Kebangsaan, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai. 


2. JENIS DATA PERIBADI YANG DIKUMPULKAN

Sepanjang transaksi dan urusan anda dengan Kumpulan I-STONE, anda mungkin diminta dari masa ke semasa untuk memberikan Kumpulan I-STONE, secara langsung atau melalui borang laman web dan/atau kaedah elektronik yang lain, data peribadi anda yang mungkin termasuk nama, jantina, usia, status perkahwinan, tarikh lahir, bangsa, kewarganegaraan, nombor kad pengenalan, nombor passport, maklumat visa, alamat surat-menyurat, alamat emel, nombor telefon, pekerjaan, lingkungan pendapatan, butiran kad kredit atau butiran akaun bank, atau apa-apa butiran peribadi /atau maklumat lain yang berkaitan bagi tujuan pengumpulan data peribadi yang terkandung di dalam bahagian 3 (a) di bawah ini.

Jenis data peribadi yang dikumpul adalah bergantung kepada sifat urusan atau transaksi anda dengan Kumpulan I-STONE. 


3. TUJUAN PENGUMPULAN DATA PERIBADI

(a) Kumpulan I-STONE mungkin akan mengumpul, menyimpan, menggunakan dan selainnya memproses data peribadi anda bagi tujuan-tujuan berikut:-

(i) menyediakan anda dengan perkhidmatan di bawah mana-mana perniagaan Kumpulan I-STONE; atau

(ii) memproses permohonon atau pendaftaran di bawah mana-mana program dan/atau aktiviti-aktiviti yang diaturkan atau dikendalikan oleh Kumpulan I-STONE atau berkaitan dengan permohonan perkerjaan anda; atau

(iii) memaklumkan anda berkenaan perkhidmatan produk sama ada masa kini atau di masa depan, promosi termasuk penghantaran notis dan bahan pengiklanan dan/atau pemasaran kepada anda (termasuk notis melalui media sosial); atau

(iv) penjualan produk yang ditawarkan oleh Kumpulan I-STONE kepada anda; atau

(v) memasuki mana-mana urus niaga, perjanjian atau surat cara dalam urusan perniagaan biasa Kumpulan I-STONE; atau

(vi) menunaikan kewajipan kontrak Kumpulan I-STONE dalam urusan perniagaan biasa Kumpulan I-STONE; atau

(vii) menuntut pembayaran tertunggak yang kena di bayar kepada Kumpulan I-STONE; atau

(ix) taksiran kredit dan penentusahan latar belakang lain yang perlu atau sesuai bagi Kumpulan I-STONE atau bagi tujuan pengambilan kerja; atau

(x) pengurusan sumber manusia; atau

(xi) menunaikan kewajipan Kumpulan I-STONE di bawah Akta Syarikat 2016 (seperti yang dipinda pada masa ke semasa) dan undang-undang, peraturan, arahan, garis panduan yang berkenaan pada Kumpulan I-STONE; atau

(xiii) bagi aktiviti-aktiviti perniagaan yang sah daripada Kumpulan I-STONE;

(xiv) untuk tujuan-tujuan lain yang bersampingan atau berkaitan atau lanjutan dari tujuan-tujuan yang diberikan di atas

(b) Untuk memudahkan perkara-perkara yang dirujuk di dalam Bahagian 3(a) di atas, ia adalah wajib bagi anda untuk membekalkan Kumpulan I-STONE dengan data peribadi yang mencukupi sepertimana yang dikehendaki oleh Kumpulan I-STONE. Jika anda gagal untuk membekalkan data peribadi sepertimana yang dikehendaki, Kumpulan I-STONE:

(i) tidak dapat menyampaikan notis-notis diperlukan, perkhidmatan dan/atau produk yang dimintai;

(ii) tidak dapat memproses permohonan atau pendaftaran anda bagi perkhidmatan, produk, program dan/atau aktiviti yang di perlukan; dan/atau

(iii) tidak dapat masuk ke dalam transaksi, perjanjian atau urus niaga yang perlu dengan anda atau berkenaan dengan anda.

(c) Jika anda tidak mahu Kumpulan I-STONE menzahirkan, memindahkan, menggunakan atau memproses data peribadi anda selain bagi perkara-perkara yang di senaraikan di dalam bahagian 3 (a) di atas, atau jika anda ingin menarik balik persetujuan anda atau sebahagian daripadanya atau jika anda ingin menghadkan pemprosesan data peribadi anda, anda boleh menghubungi Kumpulan I-STONE secara bertulis kepada pegawai yang berkenaan seperti yang dimaklumkan di bahagian 7 (c) di bawah ini. 


4. PENZAHIRAN

Kumpulan I-STONE akan menzahirkan data peribadi anda kepada pihak berikut sepertimana yang diperlukan bagi tujuan-tujuan yang terkandung di dalam bahagian 3 (a) di atas atau untuk tujuan-tujuan sah yang lain

(a) Suruhanjaya Syarikat Malaysia, Bank Negara Malaysia, Pegawai Pemegang Harta Bahagian Insolvensi Malaysia, mana-mana pihak, perbadanan atau agensi kerajaan di bawah undang-undang, arahan atau peraturan mana-mana badan berkanun atau pihak berkuasa yang berkenaan;

(b) mana-mana syarikat berkaitan dan anak syarikat Kumpulan I-STONE;

(c) rakan kongsi perniagaan dan anggota gabungan Kumpulan I-STONE;

(d) juruaudit, konsultan, akauntan, peguam atau penasihat kewangan termasuk institutsi kewangan yang berkaitan;

(e) agen, pengedar, operator rangkaian, perkhidmatan atau pembekal produk pihak lain;

(f) mana-mana institutsi kewangan, peguam, dan penasihat professional yang dilantik oleh anda;

(g) mana-mana pihak dibawah kewajipan kerahsiaan kepada Kumpulan I-STONE; dan/atau

(h) entiti lain yang Kumpulan I-STONE anggap patut 


5. POLISI PERLINDUNGAN

Kumpulan I-STONE akan mengambil langkah-langkah praktikal untuk melindungi data peribadi anda dari kehilangan, salah guna, ubah suaian, akses atau penzahiran tanpa kebenaran atau tidak sengaja, pengubahan atau pemusnahan dengan mengambil kira

(a) sifat data peribadi dan kemudaratan yang mungkin timbul;

(b) tempat atau lokasi di mana data peribadi itu disimpan;

(c) apa-apa langkah keselamatan yang digabungkan ke dalam apa-apa kelengkapan di mana data peribadi itu disimpan;

(d) langkah yang diambil bagi memastikan kebolehpercayaan, integriti, dan kewibawaan personel yang mempunyai akses kepada data peribadi; dan

(e) langkah yang diambil bagi memastikan pemindahan selamat data peribadi itu

Kumpulan I-STONE akan memastikan bahawa mana-mana dasar keselamatan yang digubal atau dilaksanakan oleh Kumpulan I-STONE mematuhi tahap keselamatan yang dikehendaki di bawah Akta PDP tersebut dan apa-apa undang-undang yang berkuat kuasa dari masa ke semasa

Maklumat Peribadi anda mungkin perlu dipindahkan kepada entiti lain atau pembekal perkhidmatan yang terletak di negara-negara di luar Malaysia. Ini mungkin berlaku apabila pembekal dan penyedia perkhidmatan Kumpulan I-STONE itu berada di luar Malaysia atau di mana anda telah menggunakan perkhidmatan kami di negara luar Malaysia. Dalam keadaan ini Kumpula I-STONE akan mengambil langkah- langkah untuk memastikan hak-hak privasi anda dilindungi mengikut Dasar Privasi dan Perlindungan Data Peribadi ini. 


6. TAHAP PENYIMPANAN 

Kumpulan I-STONE akan menyimpan data peribadi yang diberi oleh anda selama mana yang diperlukan untuk memenuhi sebab-sebab dimana ia di perlukan atau apa-apa tempoh masa yang lain yang diperlukan dan / atau dibenarkan oleh undang-undang yang berkuat kuasa dari masa ke semasa

Jika mana-mana data peribadi tidak lagi diperlukan bagi maksud yang mana ia diproses, Kumpulan I-STONE akan mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa data peribadi tersebut adalah dimusnahkan atau dipadamkan secara kekal. 


7. HAK AKSES DAN PEMBETULAN

Di bawah Akta PDP, anda mempunyai hak akses kepada data peribadi anda yang dipegang oleh kami tertakluk kepada bayaran fi yang ditetapkan seperti yang terkandung didalam Peraturan-Peraturan Perlindungan Data Peribadi (Fi) 2013.
Sekiranya anda tahu bahawa data peribadi anda yang dipegang oleh kami adalah tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak terkini, anda harus membuat permintaan bertulis kepada kami untuk mengemaskini data tersebut. Anda boleh menghantar permintaan atau sebarang pertanyaan kepada kami secara bertulis epada Kumpulan I-STONE di alamat berikut:

Perhatian : Pegurus Pematuhan
Alamat Surat-menyurat : 12-2, Jalan Persiaran Teknologi,
Taman Teknologi Johor, 81400 Senai, Johor
e-mel : legal@i-stone.com.my
No Telefon : +6075955545
No Faks : +6075955543



DENGAN MEMBERIKAN DATA PERIBADI ANDA KEPADA KUMPULAN I-STONE, ANDA DENGAN INI MEMBENARKAN KUMPULAN I-STONE MEMPROSES DATA PERIBADI ANDA SEPERTI YANG DINYATAKAN DI ATAS. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Soluta consequatur animi fugit iste distinctio eaque officia ducimus sit accusantium aliquid itaque delectus, numquam dolorum corrupti, laborum ratione est, harum repellendus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Non atque temporibus accusantium tempora quas unde, voluptates adipisci provident? Accusantium eligendi similique distinctio est vel magnam tempora, maiores ipsum odio ducimus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Cum, id qui excepturi quidem cumque ipsum mollitia. Repellendus ab, aliquid molestias minus dolores reiciendis porro voluptatibus dolore, qui quod repellat ea?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Earum id provident ea quae explicabo aperiam praesentium distinctio veritatis natus maiores dicta numquam error nemo, corrupti dolore molestias quia esse adipisci!

© Copyright 2019 i-Stone Group Berhad - All Rights Reserved.